31 març, dia mundial contra el càncer de còlon

Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

Notícies

Ampliació a tot Barcelona del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

El Consorci Sanitari de Barcelona ha donat llum verda a l’ampliació del Programa a la resta de Barcelona.

Fins ara era el Programa s’havia implantat als districtes de Ciutat Vella, les Corts, Sants-Montjuïc i també als de Sarrià-St.Gervasi, Eixample i Sant Martí, si bé aquests darrers no hi estaven inclosos en la seva totalitat. La cobertura actual era del 47% de la ciutat i amb l’ampliació s’assolirà el 100% en dos anys. Aquesta ampliació es troba en el marc de l’extensió del Programa a tot Catalunya anunciada recentment pel Departament de Salut de la Generalitat.

Es preveu que el proper mes de juny ja començaran a enviar-se cartes d’invitació per a participar al Programa (recordem que la població diana són els homes i dones de 50 a 69 anys) a les primeres àrees noves, que seran les ABS 10E-Encants i 10F-Camp de l’Arpa, del districte de Sant Martí, i 8H-Ciutat Meridiana i 8I-Xafarines, del districte de Nou Barris.

L’ampliació comportarà la creació d’una unitat de cribratge a l’Hospital Vall d’Hebron i d'una altra a l’Hospital de Sant Pau, on s’efectuaran les colonoscòpies en les persones en què el test surti positiu.

Oficina Tècnica Barcelona Contacte

Hospital ClínicHospital de la Santa Creu i Sant PauHospital Vall d'HebronHospital del Mar

Altres institucions que fan possible aquest programa

  • Col·legi de Farmacèutics de Barcelona
  • Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

Empreses col·laboradores

Contacte - Nota legal - Política de Cookies - Accessibilitat