31 març, dia mundial contra el càncer de còlon

Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

Què és el programa?

El Programa s’adreça a homes i dones d’entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se, cada dos anys, una prova senzilla i còmoda a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

La majoria de vegades el càncer de còlon i recte es desenvolupa a partir de petites lesions de l’interior del budell (pòlips). El càncer en la fase més inicial i els pòlips poden sagnar de manera intermitent sense produir cap molèstia.

Actualment, es diagnostiquen uns 1.800 nous casos anuals en els homes i 1.500 en les dones. Aproximadament, 13.000 homes i 14.000 dones conviuen amb un diagnòstic de càncer colorectal a Catalunya. La supervivència és més alta o més baixa segons la fase d’evolució del tumor en el moment del diagnòstic.

És per aquest motiu que es va posar en marxa el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte, per a detectar i diagnosticar els casos al més aviat possible i siguin més fàcils de tractar i hi hagi moltes probabilitats de curació.

Oficina Tècnica Barcelona Contacte

Hospital del MarHospital de la Santa Creu i Sant PauHospital ClínicHospital Vall d'Hebron

Altres institucions que fan possible aquest programa

  • Col·legi de Farmacèutics de Barcelona
  • Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

Empreses col·laboradores

Contacte - Nota legal - Política de Cookies - Accessibilitat